Plant Physiology Multiple Choice Question

Plant Physiology Multiple Choice Question

Plant Physiology Multiple Choice Question Very Amazing Please Read.

1. Following The Statement Which Is The Correct:

A. Who Is Known As Father Of Taxonomy Angler

B. Who Is Known As Father Of Taxonomy Aristotle

C. Who Is Known As Father Of Taxonomy Linnaeus

D. Who Is Known As Father Of Taxonomy Theophrastus

Ans. C

2. Which Sentence Is The Correct:

A. Binomial Nomenclature Was Introduced By Carolus Linnaeus

B. Binomial Nomenclature Was Introduced By Huxley

C. Binomial Nomenclature Was Introduced By Device

D. Binomial Nomenclature Was Introduced By John Roy

Ans. B

3. Given The Statement Which Is The Correct:

A. Systema Naturae Is Written By Darwin

B. Systema Naturae Is Written By Lamark

C. Systema Naturae Is Written By Linnaeus

D. Systema Naturae Is Written By Robert Hook

Ans. C

4. Which Statement Is The True:

A. Flowering Plants Are Grouped Under Crypto games

B. Flowering Plants Are Grouped Under Phanerogames

C. Flowering Plants Are Grouped Under Bryophytes

D. Flowering Plants Are Grouped Under Pteridophytes

Ans. B

5. Following The Sentence Which Is The Right:

A. Nonflowering Plants Are Grouped Is Crypto games

B. Nonflowering Plants Are Grouped Is Phanerogames

C. Nonflowering Plants Are Grouped Is Bryophytes

D. Nonflowering Plants Are Grouped Is Pteridophytes

Ans. A

6. Given The Sentence Which Is The Correct:

A. Basic Unit Of Classification Is Genus

B. Basic Unit Of Classification Is Family

C. Basic Unit Of Classification Is Species

D. Basic Unit Of Classification Is Order

Ans. C

7. Following The Statement Which Is The Correct:

A. Hydrophytes Are Aquatic Plant

B. Hydrophytes Are Plant Disease

C. Hydrophytes Are Rootless Plant

D. Hydrophytes Are Organism Found In Sea

Ans. A

8. Which Statement Is The True:

A. The Non-Green Heterotrophic Plants Of Plant Kingdom Are Algae

B. The Non-Green Heterotrophic Plants Of Plant Kingdom Are Fungi

C. The Non-Green Heterotrophic Plants Of Plant Kingdom Are Mosses

D. The Non-Green Heterotrophic Plants Of Plant Kingdom Are Ferns

Ans. A

9. Given The Sentence Which Statement Is The Correct:

A. Plant Which Bear Naked Seed Are Grouped Under Angiosperm

B. Plant Which Bear Naked Seed Are Grouped Under Gymnosperm

C. Plant Which Bear Naked Seed Are Grouped Under Pteridophyta

D. Plant Which Bear Naked Seed Are Grouped Under Bryophyte

Ans. B

10. Following The Statement Which Is Correct:

A. Modern Classification Is Based On Fossils

B. Modern Classification Is Based On Phylogeny

C. Modern Classification Is Based On Morphology

D. Modern Classification Is Based On Physiology

Ans. B

11. Which Statement Is The True:

A. The First Step In Taxonomy Is Naming

B. The First Step In Taxonomy Is Identification

C. The First Step In Taxonomy Is Description

D. The First Step In Taxonomy Is Classification

Ans. B

12. Given The Sentence Which Is The Correct Statement:

A. The Term Phylum Was Given By Cuvier

B. The Term Phylum Was Given By Theophrastus

C. The Term Phylum Was Given By Haeckel

D. The Term Phylum Was Given By Linnaeus

Ans. A

13. Which Statement Is The Correct:

A. Species Is A Group Of Organisms Which Interbreed Freely

B. Species Is A Group Of Organisms Which Do Not Interbreed

C. Species Is A Group Of Organisms Which Live Together

D. Species Is A Group Of Organisms Which Death

Ans. A

14. Following The Statement Which Is The True :

A. Natural System Of Classification Is Based On Ontogeny

B. Natural System Of Classification Is Based On Phylogeny

C. Natural System Of Classification Is Based On Morphology

D. Natural System Of Classification Is Based On Phylogeny And Morphology

Ans. D

15. Given The Sentence Which Is The True:

A. Homo Sapiens Is The Scientific Name Of Honeybee

B. Homo Sapiens Is The Scientific Name Of Monkey

C. Homo Sapiens Is The Scientific Name Of Human

D. Homo Sapiens Is The Scientific Name Of Tiger

Ans. C

16. Which Statement Is The Correct:

A. Potato, Tomato And Brinjal Are Three Different Species But All Belong To Which Genus Solanum

B. Potato, Tomato And Brinjal Are Three Different Species But All Belong To Which Genus Panthera

C. Potato, Tomato And Brinjal Are Three Different Species But All Belong To Which Genus Felis

D. Potato, Tomato And Brinjal Are Three Different Species But All Belong To Which Genus Tigris

Ans. A

17. Following The Sentence Which Is The True:

A. Chlorophyll Containing Autotrophic Thallophytes Is Called As Fungi

B. Chlorophyll Containing Autotrophic Thallophytes Is Called As Bryophytes

C. Chlorophyll Containing Autotrophic Thallophytes Is Called As Algae

D. Chlorophyll Containing Autotrophic Thallophytes Is Called As Lichens

Ans. C

18. Which Statement Is The Correct:

A. The Study Of Principles And Procedures Of Classification Is Nomenclature

B. The Study Of Principles And Procedures Of Classification Is Taxonomy

C. The Study Of Principles And Procedures Of Classification Is Classification

D. The Study Of Principles And Procedures Of Classification Is Identification

Ans. B

19. Following The Sentence Which Statement Is The Correct:

A. Five Kingdom Classification Of Whittaker Is Mainly Based On Nucleus

B. Five Kingdom Classification Of Whittaker Is Mainly Based On Cell Structure

C. Five Kingdom Classification Of Whittaker Is Mainly Based On Mode Of Nutrition

D. Five Kingdom Classification Of Whittaker Is Mainly Based On Complexity Of Organ

Ans. C

 

Biology Multiple Choice Question

Thanks For Reading Plant Physiology multiple Choice Question