Biology Multiple Choice Question

Biology Multiple Choice Question

Biology Multiple Choice Question Its Is Very Interesting Please Read. 

 

1. Which Statement Is True:

A. Spermology Is The Study Of Seed

B. Spermology Is The Study Of Leaf

C. Spermology Is The Study Of Fruit

D. Spermology Is The Study Of Pollen Grain

Ans. A

2. Given The Sentence Which Is The Correct:

A. In Pedology We Study About Disease

B. In Pedology We Study About Pollution

C. In Pedology We Study About Soil

D. In Pedology We Study About Rocks

Ans. C

3. Following The Statement Which Is The Correct:

A. Distribution Of Plant On The Various Part Of Earth Biogeography

B. Distribution Of Plant On The Various Part Of Earth Zoogeography

C. Distribution Of Plant On The Various Part Of Earth Phytogeography

D. Distribution Of Plant On The Various Part Of Earth Geography

Ans. C

4. Which Sentence Is True:

A. Study Of Fruit Is Spermology

B. Study Of Fruit Is Anthology

C. Study Of Fruit Is Pedology

D. Study Of Fruit Is Pomology

Ans. D

5. Given The Statement Which Is True:

A. Study Of Pollen Grain Is Pomology

B. Study Of Pollen Grain Is Palynology

C. Study Of Pollen Grain Is Phycology

D. Study Of Pollen Grain Is Mycology

Ans. B

6. Which Statement Is The Correct:

A. Study Of Internal Structure Of Plant Morphology

B. Study Of Internal Structure Of Plant Anatomy

C. Study Of Internal Structure Of Plant Ecology

D. Study Of Internal Structure Of Plant Taxonomy

Ans. B

7. Following The Statement Which Are Is The Correct:

A. Study Of External Structure And Their Form Is Morphology

B. Study Of External Structure And Their Form Is Anatomy

C. Study Of External Structure And Their Form Is Ecology

D. Study Of External Structure And Their Form Is Taxonomy

Ans. A

8. Which Statement Is The Correct:

A. Agro-Forestry Is Growing Tree For Forest

B. Agro-Forestry Is Growing Tree After Cutting Crop

C. Agro-Forestry Is Growing Of Free With Cultivation Of Crop In The Same Field

D. Agro-Forestry Is Growing Fruit

Ans. C

9. Which Statement Is The True:

A. The Study Of Identification, Nomenculture, And Classification Of Organism Is Exobiology

B. The Study Of Identification, Nomenculture, And Classification Of Organism Is Ecology

C. The Study Of Identification, Nomenculture, And Classification Of Organism Is Taxonomy

D. The Study Of Identification, Nomenculture, And Classification Of Organism Is Toxicology

Ans. C

10. Given The Statement Which Is The Correct:

A. Estimation Of Age Of Woody Plant By Counting Annual Ring Is Dendrology

B. Estimation Of Age Of Woody Plant By Counting Annual Ring Is Dendrochronology

C. Estimation Of Age Of Woody Plant By Counting Annual Ring Is Agronomy

D. Estimation Of Age Of Woody Plant By Counting Annual Ring Is Demography

Ans. B

11. Which Sentence Is The True:

A. Physical Basis Of Life Is Cytoplasm

B. Physical Basis Of Life Is Nucleoplasm

C. Physical Basis Of Life Is Protoplasm

D. Physical Basis Of Life Is Haloplasm

Ans. C

12. Following The Statement Which Is The Correct:

A. Study Of Process Of Ageing Gynecology

B. Study Of Process Of Ageing Gerontology

C. Study Of Process Of Ageing Ontogeny

D. Study Of Process Of Ageing Ecology

Ans. B

13. Given The Statement Which Is True:

A. Cultivation Of Ornamental & Shrubs Plant Agronomy

B. Cultivation Of Ornamental & Shrubs Plant Olericulture

C. Cultivation Of Ornamental & Shrubs Plant Arboriculture

D. Cultivation Of Ornamental & Shrubs Plant Silviculture

Ans. C

14. Which Statement Is The Correct:

A. Study Of Heredity And Variation Histology

B. Study Of Heredity And Variation Cytology

C. Study Of Heredity And Variation Genetics

D. Study Of Heredity And Variation Evolution

Ans. C

15. Following The Statement Which Is The Correct:

A. Study Of Growing Plant Without Soil In Water Containing Nutrient Is Hydrotonics

B. Study Of Growing Plant Without Soil In Water Containing Nutrient Is Hydrophonics

C. Study Of Growing Plant Without Soil In Water Containing Nutrient Is Hypotonics

D. Study Of Growing Plant Without Soil In Water Containing Nutrient Is Environment

Ans. B

16. Which Statement Is The Correct:

A. Passively Float On The Surface Of Water Is Phytoplantons

B. Passively Float On The Surface Of Water Is Zooplantones

C. Passively Float On The Surface Of Water Is Phytoplantones And Zooplantones

D. Passively Float On The Surface Of Water Is Ecology

Ans. C

17. Given The Statement Which Is The Correct:

A. Effect Of Light On Various Biological Life Process Potobiology

B. Effect Of Light On Various Biological Life Process Photobiology

C. Effect Of Light On Various Biological Life Process Photometry

D. Effect Of Light On Various Biological Life Process Microscope

Ans. B

18. Following The Statement Which Is The Correct:

A. Exo-Biology We Study About External Structure Of Living Beings

B. Exo-Biology We Study About Life Present On The Earth

C. Exo-Biology We Study About Life Present In The Other Layer Of Earth Atmosphere

D. Exo-Biology We Study About Life Found In Space And On Other Satelite

Ans. D

Biology Quiz 3

Biology Quiz 2

Biology Quiz 1